tiistai 20. marraskuuta 2018

Vielä pitää nukkua monta yötä

With tree arrival, it's beginning to look a lot like Christmas at the White House cnn.it/2DNkQPy





Taitaa Donaldin ja Melanian joulupuu ehtiä varista ennen joulua, niin monta yötä siihen vielä on. Käytän nyt kuitenkin tilaisuutta hyväkseni pyytääkseni julkisesti anteeksi: Sorry, Donald, my mistake. Osallistuin nimittäin sunnuntaina Twitterissä villinneeseen haravointikeskusteluun. Ilkamointi oli ilmeisesti kuitenkin ennenaikaista. Kävi ilmi, että Trump ei ’raking’-sanalla viitannutkaan lehtien haravoimiseen Suomen metsistä, vaan ihan asiallisesti korjuujätteen keräämiseen.



Trump siis syytteli Kalifornian metsäpaloista huonoa metsänhoitoa ja käytti Sauli Niinistön kertomusta Suomen metsänhoidosta hyvänä esimerkkinä. No, metsien siivoaminen ihan varmasti hillitsee palojen leviämistä, mutta varsinainen syy Kalifornian paloihin on kuitenkin ilmasto-olot, joita ilmastonmuutos vaikeuttaa.


Suomi sai lyhyen ajan esiintyä metsänhoidon mallimaana. Twitterin hupiveikkojen kuvat metsiä haravoivista ja imuroivista suomalaisista eivät kuitenkaan valitettavasti vastaa todellisuutta. Suomalaisethan päinvastoin dumppaavat metsiin haravointijätettä omilta pihoiltaan. Tämän lisäksi metsiin hylätään kaikenlaista muuta sinne kuulumatonta muovipusseista vanhoihin sohvakalustoihin. En tiedä, estääkö metsien paljaaksi hakkaaminen tulen etenemistä, mutta maailman hiilinielun kannalta se on ainakin askel taaksepäin. Kansalaisaloite avohakkuiden kieltämisestä valtion mailla on jo kerännyt tarvittavan määrän kannattajia, joten se etenee käsiteltäväksi eduskuntaan. Vielä ehdit kuitenkin allekirjoittaa kansalaisaloitteen muovipussien kieltämiseksi kaupoissa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3340


Asiasta toiseen. Jim Acostan porttikielto Valkoiseen taloon on nyt jo kumottu. Valkoinen talo myös myönsi nopeuttaneensa videota, mikä sen mukaan ei kuitenkaan ole sama asia kuin vääristely. Siis paljon melua tyhjästä. Jäämme odottelemaan rauhan ja riemun juhlaa. Vanhoihin ja vähän uudempiinkin uutisiin palaan tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti